Meet Arnaud – Project Engineer at Akkodis

Testimonial apr 08, 2023

Hoi Arnaud! Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om met ons te praten, dat stellen we erg op prijs. Kun je misschien beginnen met jezelf even kort voor te stellen?

Tuurlijk! Mijn naam is Arnaud Gamba. Ik ben een 31-jarige mechanisch ingenieur uit Frankrijk. Ik heb mijn ingenieursdiploma gehaald in Montreal, Canada, waar ik ook mijn eerste werkervaring opdeed. Na een tijdje besloot ik terug te keren naar Europa, dus ging ik op zoek naar een baan in Frankrijk of België. Ik kwam in contact met een recruiter van Akkodis en uiteindelijk ben ik ongeveer 4 jaar geleden aan mijn avontuur in België begonnen!

Hoe heb je je carrière bij Akkodis tot nu toe beleefd?

Ik begon op mijn eerste project in de staalindustrie als Efficiency Coördinator, maar dat was niet echt wat ik wilde doen. Dus besprak ik met Akkodis of het mogelijk was om mijn missie te veranderen. Zij vonden vrij snel een nieuw project voor mij bij een van onze grootste klanten in de spoorwegindustrie. Ik werd Project Manager voor het implementeren van robotica-units met betrekking tot waterdichtheid in treinen. Aan het einde van het project had ik de mogelijkheid om bij de klant te blijven in een andere functie, maar dat was niet echt wat ik wilde. Via de Clickpath-tool, een intern platform waar we onszelf kunnen matchen met openstaande functies, zag ik een vacature als Project Engineer op de bouwafdeling van een andere klant in de farmaceutische sector. Ik was echt geïnteresseerd, dus we bespraken wat ik zou moeten doen om daarheen te kunnen verhuizen en nu werk ik ongeveer tweeënhalf jaar bij deze klant.

Oké, dus je hebt al heel wat dingen geprobeerd in je tijd hier. Zou je zeggen dat je huidige projecten goed overeenkomen met je passie en met wat je leuk vindt om te doen?

Ja! Ik heb mechanica gestudeerd, wat een heel breed vakgebied is. Dus toen ik voor het eerst klaar was met school, wist ik niet precies wat ik wilde doen en was ik blij dat ik een beetje kon experimenteren. Ik vind het project waar ik nu mee bezig ben erg leuk, ook al houd ik me niet alleen bezig met dingen die ik op school heb gestudeerd, want bouwkunde is een erg specifiek domein. Maar ik denk dat ik nu een leuke carrière heb bij Akkodis. Bovendien mag ik regelmatig deelnemen aan trainingsactiviteiten die door Akkodis zijn opgezet, zodat ik de kans krijg om mijn vaardigheden nog verder te verbeteren en nog beter te presteren in mijn huidige functie.

Is er iets specifieks dat je aantrok in Akkodis toen je voor het eerst in contact kwam?

Nou, ik vond het erg leuk dat ik niet alleen voor één functie in aanmerking kwam. Ik sprak met verschillende Business Managers uit verschillende bedrijfstakken en ze legden me allemaal uit wat voor soort banen ik kon verwachten binnen hun perimeter. Ze hielden rekening met mijn profiel, maar ook met wat ik zelf wilde doen. En ik denk dat het fijn is om wat opties te hebben, vooral als je nog niet zeker weet wat je wilt gaan doen. Het gaf me de kans om verschillende dingen uit te proberen.

En Akkodis heeft je daarin gesteund?

Ja. Weet je, ik had de mogelijkheid om uitgebreid met mijn Business Manager te praten, en het veranderen van project was niet zomaar een bevlieging. Het is iets waar ik veel over heb gesproken met Akkodis en met de mensen die dicht bij me staan. Natuurlijk proberen we altijd eerst om de dingen bij de klant te verbeteren als er problemen zijn. Voor het project is consistentie namelijk altijd beter, maar soms vind je wat je aan het doen bent gewoon echt niet leuk en zie je jezelf daar niet nog jaren blijven. En Akkodis heeft daar alle begrip voor.

Dus de mogelijkheid om verschillende dingen te proberen en van project te veranderen heeft je geholpen om erachter te komen wat je leuk vindt om te doen?

Ja, zeker weten. Ik had een paar verschillende projecten en ik denk dat het je helpt om je weg te vinden. Nu weet ik wat ik wil doen! Momenteel ben ik gelukkig in mijn rol als Project Engineer. In de toekomst wil ik graag doorgroeien naar een rol als Project Manager. En ik weet zeker dat Akkodis me zal helpen een goede start te maken in die functie en me zal helpen met mijn ontwikkeling om daar te geraken!

Welke rol spelen de HR- en talentacquisitieteams volgens jou in het succes van het bedrijf?

Ik denk dat ze heel belangrijk zijn, omdat ze het eerste contactpunt met het bedrijf zijn, en de eerste persoon met wie je praat, en ik denk dat het de cultuur van het bedrijf weerspiegelt. In het verleden, toen ik in contact kwam met andere bedrijven die geïnteresseerd waren in mijn profiel, vroegen ze me om mijn ervaringen en dergelijke te bespreken, maar het gevoel was er niet omdat het eerste contact niet zo goed was. Bij Akkodis had ik een goed gevoel tijdens mijn gesprekken. Ook omdat het geen superformeel, streng interview was maar meer een gesprek, zoals we nu doen. Dus ja, ik denk dat dat een sterk punt is.

Ook de ondersteuning van je HR Business Partner is een voordeel hier bij Akkodis. Want je carrière is lang en je passies en wensen zullen evolueren. Dus het feit dat je met je HRBP kunt overleggen over onder meer je mogelijkheden bij Akkodis, welke opleidingen je kunt volgen om verder te groeien, is echt nuttig. Ik heb mijn HRBP heel vaak om hulp of advies gevraagd, ik heb mijn follow-ups, en mijn vooruitgang wordt bijgehouden. Ik voel me echt goed ondersteund.

Klinkt geweldig! Vertel eens, heb je memorabele ervaringen of prestaties die je hier bij Akkodis hebt gehad en die je graag met ons wilt delen?

Ja, ik ben wel een beetje trots op de robotunit die we bij mijn spoorwegklant hebben geïnstalleerd. Het project won een prijs binnen het bedrijf, dus het is iets waar ik behoorlijk trots op was. En tegenwoordig werk ik in de farmaceutische industrie. Hier zie je dat het project dat je doet helpt om het leven van patiënten te verbeteren. Dus dat is ook iets waar ik trots op kan zijn. Het zijn dus niet echt specifieke momenten waar ik op dit moment trots op ben, maar ik ben wel trots op hoe mijn carrière verloopt!

Wauw, wat geweldig om zo’n prijs te winnen! Gefeliciteerd!

Hoe denk je dat Akkodis een rol heeft gespeeld in het bevorderen van je carrière?

Ik ben mijn carrière begonnen als jonge ingenieur bij Akkodis, waar ik de kans kreeg om te groeien en verschillende banen uit te proberen. En ik weet zeker dat ik zonder de steun van het bedrijf niet de kans zou hebben gehad om een aantal van die banen als junior engineer uit te proberen. Ze helpen je om wat verder te reiken en nieuwe dingen te proberen. Omringd worden door andere mensen met verschillende ervaringen en vaardigheden helpt daarbij.

Nog een laatste advies voor mensen die een carrière bij Akkodis overwegen?

Ik zou ze aanraden om het te komen proberen!  Vooral als je, net als ik, nog niet helemaal zeker weet wat je wilt gaan doen, kun je hier veel mogelijkheden krijgen. Misschien kan het iets zijn wat je niet specifiek in gedachten had, maar toch zou ik aanraden om ja te zeggen. Want je leert altijd bij en zo kom je er snel achter waar je met je carrière naartoe wilt!

Goed advies! Heel erg bedankt Arnaud dat je wat tijd met ons hebt doorgebracht!

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.