Meet Eva – Verification & Validation Engineer at Akkodis

Testimonial mei 18, 2023

Hi Eva, leuk dat je er bent! Misschien kun je beginnen met een korte introductie?
Hallo, ik ben Eva, Italiaanse en ik ben een paar jaar geleden bij Akkodis begonnen als V.I.E. Morgen ga ik over naar een vast contract! Ik ben naar België gekomen voor een stage en direct verliefd geworden op Brussel. Ik wilde heel graag in Brussel blijven. Akkodis heeft mij toen een functie aangeboden om mee te werken aan een project voor één van de grootste spoorwegklanten, en nu ben ik er nog steeds!

Vertel eens, waarom heb je voor Akkodis gekozen?
Ik moet toegeven dat ik niet bekend was met de organisatie toen ik voor het eerst werd benaderd. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het eigenlijk één van de belangrijkste consultancybedrijven in Europa en zelfs de wereld is. Als engineer in elektronica ben ik zeer geïnteresseerd in de projecten die Akkodis aanbiedt en daardoor voelde ik gelijk de match.

Vanaf het eerste moment valt het mij op dat iedereen heel toegankelijk is. Managers, collega’s … iedereen staat klaar om je te helpen. Ik heb veel informatie en details gekregen over bijvoorbeeld de verschillende functies.

Is dat iets wat Akkodis speciaal maakt?
Ja zeker! Ik denk dat de mogelijkheid om open te zijn en eerlijk te praten, zelfs voordat ik begon, een enorm pluspunt is.

Oké, dus open communicatie, toch? Goed om te horen dat je het zo hebt ervaren, want eerlijkheid is één van onze kernwaarden!

Zo heb ik het vanaf het begin al ervaren. Het is heel gemakkelijk om met de verschillende teams te communiceren!

Hoe zit het met jou? Heb jij de afgelopen jaren iets bereikt waar je trots op bent?

Jazeker! Ten eerste ben ik veel gegroeid in mijn functie, veel ervaring opgedaan in softwareverificatie. Waar ik het meest trots op ben, zijn de relaties die ik opgebouwd heb. Ik ben vorig jaar Site Leader geworden, wat betekent dat ik ervoor zorg dat de Akkodis tech experts goed verbonden blijven met elkaar als collega’s.

Oh leuk, gefeliciteerd! Is dat iets wat je ziet als iets dat Akkodis onderscheidt, de band met de collega’s?
Ja! Dit is mijn eerste baan dus ander vergelijksmateriaal heb ik niet. Maar ik waardeer echt hoe vriendelijk, open en toegankelijk iedereen is en ik kan mij voorstellen dat het niet overal zo is. De ondersteuning van ons HR-team speelt hier ook een belangrijke rol. Ik heb al verschillende opleidingen mogen volgen en onlangs had ik mijn jaarlijkse evaluatie, waarin we mijn voortgang hebben besproken. Opnieuw mocht ik kiezen tussen opleidingen en verschillende ontwikkelingsmethodes om de carrière na te streven die ik graag wil. Het is fijn om dat soort steun te hebben.

Heb je het gevoel dat je op de juiste weg bent om je persoonlijke en professionele ontwikkelingsdoelen hier bij Akkodis te bereiken?
a, zoals ik al zei, is dit mijn eerste baan. Ik heb de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van kennis en expertise. Ik kijk ernaar uit om nog meer te leren vanuit een technisch oogpunt en dan misschien door te groeien naar Project Manager. We kijken al naar opleidingen die daarop gericht zijn! Ik denk dat ik echt de kans heb gekregen om te leren, mijn verantwoordelijkheden te verbreden, andere mensen te trainen en nu zelfs Site Leader te worden… Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt!

Goed, laatste vraag! Heb je nog een advies of boodschap voor mensen die een carrière bij Akkodis overwegen?
Zeker! Ik raad Akkodis altijd aan als ik hoor dat mensen op zoek zijn naar een baan. Er is natuurlijk het feit dat Akkodis veel grote, belangrijke bedrijven als klant heeft en dat wat wij doen belangrijk voor hen is. Maar wat voor mij echt het verschil maakt, is het menselijke aspect. De relaties met mijn manager en met mijn team zijn voor mij heel waardevol!

Wij maken gebruik van cookies of gelijkaardige technologieën (bv. pixels of sociale media plug-ins) om o.a. uw gebruikservaring op onze website zo optimaal mogelijk te maken. Daarnaast wensen wij analyserende en marketing cookies te gebruiken om uw websitebezoek persoonlijker te maken, gerichte advertenties naar u te verzenden en om ons meer inzicht te geven in uw gebruik van onze website.

Gaat u ermee akkoord dat we cookies gebruiken voor een optimale websitebeleving, opdat wij onze website kunnen verbeteren en om u te kunnen verrassen met advertenties? Bevestig dan met "OK".

Wenst u daarentegen specifieke voorkeuren in te stellen voor verschillende soorten cookies? Dat kan via onze cookie policy. Wenst u meer uitleg over ons gebruik van cookies of hoe u cookies kan verwijderen? Lees dan onze cookie policy.